Draadloos netwerk

Binnen de panden van Sint Jansbrug is een draadloos en bedraad computernetwerk aangelegd. Hier kunnen alle leden gebruik van maken. Het draadloze netwerk zend uit op zowel een 2.4GHz- als een 5GHz-variant.

Aanmelden

Het netwerk heeft twee SSID’s, één voor elke frequentie. Deze heten JANSBRUG-PSK en JANSBRUG-PSK-5GHz. Het wachtwoord voor beide netwerken is SINTJansbrug en beide netwerken hebben een WPA2-PSK AES beveiliging. Omdat het netwerk niet oneindig groot is (naast vaste infrastructuur en bestuurscomputers is er plek voor ongeveer 150 apparaten) geldt een ‘fair-use policy’. Laat je telefoon dus bij voorkeur op de 3G-verbinding staan, zodat leden met laptops gebruik kunnen maken van het netwerk.

Bestandstoegang

Binnen het netwerk zijn een aantal servers actief. LOUISA is de belangrijkste. Groeperingen en leden hebben allemaal een stukje schijfruimte. Meer uitleg daarover vind je op de aparte pagina van LOUISA.