Printer

In 2016 is de printer/kopieermachine vervangen door een nieuwe. Het is een KONICA MINOLTA C364 met de naam SARA2. Haar IP-adres is 192.168.0.5.

Printen

De voornaamste functie van Sara2 is printen. Via onderstaande stappen kun je de printerdrivers op je laptop installeren. Alles neemt aan dat je verbonden bent met het draadloos netwerk van Sint Jansbrug.

Drivers

Om te kunnen printen via Sara2 zal je eerst de drivers op je apparaat moeten installeren. Deze installatie werkt via het configuratiescherm van Windows.

Je kunt istallatiedrivers vinden op Louisa, in de map install\Drivers\Sara2. Kies afhankelijk van je besturingssysteem voor de X86 Driver (voor 32-bits Windows) of voor de X64 Driver (voor 64-bits Windows). Welke versie van Windows je hebt kun je zien door met je rechtermuis op ‘Deze Computer’ in het startmenu te klikken en te kiezen voor ‘Eigenschappen’. Onder ‘Type systeem’, ongeveer halverwege de pagina, zie je of dat 32- of 64-bits Windows is.

Instellingen

Sara2 kan in kleur printen, maar omdat dat de vereniging heel veel geld kost dien je de standaard in te stellen op zwart-wit. Dat gaat via het Configuratiescherm. Kies voor ‘Hardware en Geluiden’ (‘Hardware and Sound’) en vervolgens voor ‘Apparaten en printers’ (‘Devices and printers’). Klik daar met je rechtermuisknop op Sara2 en klik dan op ‘Voorkeursinstellingen voor afdrukken’ (‘Printing preferences’). Er opent zich een instellingenvenster, waar je de volgende opties aan moet passen:

Toch in kleur afdrukken?

In overleg met de Thesaurier Vereniging is het toegestaand om toch in kleur af te drukken. Dit wordt echter apart verrekend en is ook voor jou, de eindgebruiker, duur. Voor grote hoeveelheden kleurenprintjes kun je meestal beter naar de TU gaan.

Kopiëren

De code om (in zwart-wit) te kopiëren is 0. Documenten kunnen één-voor-één worden gekopiëerd (onder de klep) of met een stapel tegelijk in de boveninvoer. Zorg er in dat laatste geval dat er geen nietjes in je pakket zitten. Via het scherm op het apparaat kun je ervoor kiezen om op verschillende manieren dubbelzijdig te kopiëren. Deze opties vind je onder ‘More Menus’ (knop rechtsboven).

Scannen

Naast kopiëren is het mogelijk om documenten te scannen en vervolgens naar jezelf te laten e-mailen. Dit gebeurt automatisch in kleur en je e-mailadres kun je direct op het apparaat ingeven. De documenten worden standaard in een PDF gebundeld voordat ze worden verzonden.