Webruimte

Voor ieder lid is er op de server van Sint Jansbrug, Karolina2, webruimte beschikbaar. Op deze pagina lees je hoe je daar voor jezelf, of voor je groepering, aanspraak op kunt maken. Houd daarbij wel in je achterhoofd dat het belangrijkste doel van de server is om de website van Sint Jansbrug en de bestuursmailboxen toegankelijk te houden. Wanneer jij iets wilt wat deze functies in onmogelijk maakt, kunnen het bestuur en het ITB helaas niet op je wensen ingaan.

Belangrijk: sponsordeal

Vanwege het sponsorcontract dat Sint Jansbrug met TransIP heeft (het hostingbedrijf dat onze server voor ons betaalt) is het verplicht om op elke website die op die server wordt gehost een vermelding van en een link naar TransIP te zetten. Mocht je dit verzuimen, zal het ITB deze link alsnog plaatsen op de - voor ons gemakkelijkste en waarschijnlijk niet de fraaiste manier.

Software

Op Karolina2 is de volgende (web)software geïnstalleerd.

Database

Je kunt bij het ITB een database aanvragen. Vervolgens kun je hierop inloggen via een script op de server, of via phpMyAdmin.

Beveiligde website (HTTPS)

Via HTTPS kun je een beveiligde verbinding naar je website opzetten. Indien je dat graag wilt, stuur een mailtje naar het ITB.

Website uploaden

Om de bestanden van je website te uploaden, heb je een sFTP-programma nodig. Voor Windows is FileZilla een goede. Er zijn daarnaast ook veel andere geschikte programma’s, maar zorg ervoor dat ze __s__FTP (secure FTP) ondersteunen. Je kunt verbinden via onderstaande gegevens.

Persoonlijk

Voor websites voor persoonlijk gebruik vind je je webmap in /home/voorletter/jansbrug.id, bijvoorbeeld /home/j/jan.lid. In die map dien je een public_html map aan te maken waarin je je webbestanden kunt toevoegen. Je kunt je website vervolgens bezoeken via http://lid.sintjansbrug.nl/~jan.lid.

PHP is uitgeschakeld op persoonlijke websites.

Groepering

Voor websites voor een groepering (jaarclub, gilde, commissie, ondervereniging, etcetera) vind je je webmap in /home/groeperingen/groepering/groepering.sintjansbrug.nl/public_html.